Wie zijn wij?


Hans Geel

Fotograaf, content creator en grafisch ontwerper. Geboren in Amsterdam, Nederland, werk al meer dan 20 jaar in Barcelona.

Hij heeft gewerkt als art director in de reclamewereld, als ontwerper en projectcoördinator in de uitgeverswereld en als directeur van een contentproductiebedrijf. Fotograaf met vele jaren ervaring. Specialist in gastronomische fotografie sinds meer dan 15 jaar.


Angela Garcia

Chef-kok, food stylist, prop stylist, redactrice van recepten en projectcoördinator.

Al meer dan 15 jaar maakt ze kookboeken en werkt ze als food stylist voor fotografie- en reclamesessies. Deskundige in alles wat met eten te maken heeft, ervaren food stylist en zeer gewaardeerd in de wereld van de culinaire fotografie.

Waarom met ons werken?

  • Onze fotostudio's zijn uitgerust met de meest moderne en efficiënte apparatuur.
  • Onze klanten zijn vooral grote merken en bevinden zich in Canada, Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje en Groot-Brittanië.
  • Onze werkmethode is totaal online. U hoeft niet aanwezig te zijn bij de fotosessie, maar u kunt alle fasen tot het uiteindelijke resultaat vanuit uw kantoor via e-mail volgen.
  • Wij zijn uiterst flexibel maar tegelijkertijd zeer strikt, vooral op fotografisch-technisch gebied.
  • Onze werkmethode zorgt ervoor dat er geen onnodige kosten gemaakt worden en dat de budgetten binnen de grenzen blijven.
  • Alle foto's worden geleverd in de hoogste kwaliteit via WeTransfer of cloud-storage.

Het beroep van culinaire fotograaf

Een professionele culinaire fotograaf maakt voedselbeelden voor verschillende segmenten van de industrie. Voedsel kan voor veel verschillende doeleinden worden gefotografeerd, zoals kookboeken, tijdschriften, reclame, de voedingsindustrie, verpakkingen, restaurantpromotie en websites.

Het doel van elk type voedselfotografie is om het eten een smakelijk uiterlijk te geven.

Een professionele culinaire fotograaf vormt meestal een team met een culinaire stylist. Beide professionals moeten creatief en veeleisend zijn in het bereiden van voedsel voor de camera, om een ​​suggestief en esthetisch aantrekkelijk beeld te krijgen.

Eten is een zeer moeilijk onderwerp om te fotograferen en extreem veeleisend. Het is niet genoeg om een ​​goede fotograaf te zijn met een goed oog, het onderwerp dat moet worden gefotografeerd moet een gerecht zijn dat zeer goed is bereid en door het studioteam met juiste props en belichting tot het perfecte beeld verheven wordt .

De kleuren en texturen van een gerecht moeten worden benadrukt, zodat het voedsel opvalt en een prachtig uiterlijk heeft. Het vereist veel werk. Het gerecht moet niet alleen met een interessante compositie worden gefotografeerd, maar ook op een aantrekkelijke manier worden belicht. Het fotograferen en belichten van voedsel is totaal verschillend van andere fotografische disciplines en vereist een andere manier van denken.


De fotosessie plannen

Alle professionele fotosessies moeten zorgvuldig worden gepland. De culinaire fotografie moet een teamwerk zijn tussen de fotograaf, de klant, de culinaire stylist en de andere professionals die bij de productie zijn betrokken. Hierdoor kan de fotograaf zich concentreren op zijn professionele taken en beelden van het perfecte voedsel creëren zonder te worden afgeleid door organisatorische problemen.

De eerste fase zou moeten bestaan ​​uit een ontmoeting met de klant om het doel van de afbeeldingen en hun gebruik te specificeren. De creatieve stijl van de afbeeldingen moet ook worden besproken. De klant kan in dit geval afbeeldingen tonen die hij ambieert. Dit verwijst vooral naar het type licht, compositie, perspectief of selectieve scherpte. Professionele bureaus maken meestal een MoodBoard, of een selectie van foto's en artikelen die verwijzen naar de gewenste sfeer en stijl.

De technische aspecten die moeten worden beoordeeld, zijn de eisen van de media, waar de afbeelding wordt gepubliceerd.

Of het nu voor het web is of voor een receptenboek, al het promotiemateriaal vereist verschillende lay-outs, vooral wanneer tekstelementen of grafische afbeeldingen elkaar overlappen in het uiteindelijke ontwerp.

De planning omvat ook de culinaire stylist, die de nodige ingrediënten, keukengerei en accessoires moet aanschaffen.

Styles et tendances

La présentation de la nourriture pour la photographie est soumise à des changements, suivant les tendances et les modes de la société. Cela va dans le sens des tendances de la cuisine professionnelle où les chefs font tout leur possible pour rendre la nourriture plus attrayante.

Les images des aliments étaient généralement prises et composées du point de vue du dîneur, mais les tendances ultérieures avaient tendance à présenter les aliments de manière plus simple et plus propre, aussi naturelle que possible et avec peu d'audace. Grâce à la mise au point sélective, les plans inclinés et les tous premiers plans ajoutent de l’intérêt à la photo.

Une tendance à une présentation encore plus naturelle est le style «parfaitement imparfait», où la nourriture est présentée dans des fonds et des surfaces imparfaits, entourés d’accessoires rustiques et sur une surface en bois usée.

Planning

Vers bereide gerechten zullen hun appetijtelijke uiterlijk niet lang behouden. De fotograaf moet goed voorbereid zijn en snel kunnen fotograferen na het koken. Het ijs smelt, de andere gerechten zakken langzaam in, het oppervlak van de sauzen droogt uit en de groenten veranderen van kleur. Dit betekent dat de fotograaf van tevoren moet weten wat hij wil bereiken voordat het eten op de set arriveert. Een goede strategie is om de set voor te bereiden met de verschillende props voordat de maaltijd klaar is.

Dit maakt het mogelijk om de compositie, de belichting en de positie van het gerecht van tevoren voor te bereiden, zodat de fotograaf kan gaan fotograferen wanneer het gerecht klaar is.

De belichting

Het licht is één van de belangrijkste en meest uitdagende elementen van culinaire fotografie en moet met uiterste voorzichtigheid worden benaderd. De fotoshoot kan in de studio plaatsvinden onder gecontroleerde lichtomstandigheden of door middel van natuurlijk licht.

Een fotostudio met professionele verlichting of flitsers heeft het voordeel volledig beheersbaar te zijn. De fotograaf kan de intensiteit, de hardheid of de richting van het licht kiezen. Studioflitsers kunnen eenvoudig worden verplaatst om ongewenste reflecties op borden en bestek te voorkomen. Een goede culinaire fotograaf kan elke sfeer met studioverlichting creëren en de toeschouwer misleiden die denkt dat het licht uit een raam of van de zon komt.

Veel fotografen geven de voorkeur aan natuurlijk licht. Natuurlijk licht vanuit een raam zou het voedsel een natuurlijker uiterlijk geven, maar het is extreem oncontroleerbaar door de bewegingen van de zon, wolken en het vroege begin van de avond in de winter.

Het licht, de achtergrond en de props moeten zorgvuldig worden voorbereid om het voedsel op de meest aantrekkelijke manier mogelijk te presenteren zonder afleidende elementen. De kleur en textuur van de achtergrond moeten complementair zijn aan het voedsel en nuttig zijn voor verlichting. Het licht van voedselfotografie kan variëren van intense, harde verlichting tot zacht, warm licht.

De compositie

Onder compositie verstaan we de lay-out van de elementen op de foto. Een goed gecomponeerd beeld geeft meteen het hoofdonderwerp weer. De compositie van de foto kan variëren van een close-up tot een selectieve scherpte, waarbij de achtergrond erg wazig is, tot een breder beeld waarbij voedsel en accessoires allemaal scherp zijn. Elke sessie vereist een andere aanpak. In een diagonale compositie is het voedsel gerangschikt in een lijn die diagonaal van de ene naar de andere hoek gaat.

Perspectief en beeldhoek van de camera

De gezichtshoek van de camera biedt een enorme hoeveelheid creatieve mogelijkheden. Een close-up concentreert zich op slechts één deel van het gerecht om bepaalde elementen te benadrukken. Vanuit een lager niveau kan een zeer interessant perspectief worden verkregen. Voor een bovenaanzicht wordt de camera boven de set geplaatst en fotografeert men van boven naar beneden. Dit geeft een zeer eigentijdse uitstraling.

Veel klanten hebben voedingsproducten of ingrediënten nodig op een schone, witte achtergrond (geïsoleerd op wit) voor gebruik in catalogi en online winkels. Ook hier voegt de beeldhoek interesse toe om een meer een dynamisch gevoel te geven.

De food stylist

De culinaire stylist speelt een vitale rol in de fotoshoot. Zijn of haar taak is om het eten aantrekkelijk te maken op de uiteindelijke foto. Een stylist heeft tijd en moeite nodig om voedsel zorgvuldig te organiseren, vooral voor fotografie. Culinaire stylisten hebben een uitgebreide culinaire ervaring en een uitstekende kennis van ingrediënten, voedingsmiddelen en kooktechnieken.

Zodra de klant en de fotograaf het eens zijn over de stijl van de foto's, is het de verantwoordelijkheid van de food stylist om de accessoires klaar te maken die zullen worden gebruikt voor de fotosessie. Ze kiest borden, kommen en schotels, bestek, tafelkleden, servetten, achtergronden, enz., volgens de gedefinieerde kleuren in de briefing. De stylist weet hoe de consistentie, kleur en textuur van voedsel veranderen tijdens het koken of terwijl ze wachten om te worden gefotografeerd.

De culinaire stylist komt naar de fotoshoot met een koffer met gereedschappen, apparaten en instrumenten om een ​​perfect bord voor de camera te maken. Grondige kennis van voedsel en goede kookvaardigheden zijn essentieel, evenals een gevoel van visueel evenwicht voor de compositie. De culinaire stylist gebruikt al deze vaardigheden, evenals stijltips, geduld en respect voor detail, om het gerecht te maken dat zijn beste gezicht voor de camera laat zien.

Ingrediënten

Het proces van voedselfotografie begint met de aankoop van voedsel en ingrediënten. De culinaire stylist is verantwoordelijk voor het vinden van de meest visueel perfecte ingrediënten. Alleen de meest aantrekkelijke en verse ingrediënten zijn aanvaardbaar en voor elk ingrediënt worden verschillende eenheden gekocht. Voor de voedingsstyliste kan het kopen van voedsel en ingrediënten een zeer intensieve klus zijn. Vooral als het gaat om off-season producten of buitenlandse ingrediënten.

Props en accessoires

De voedselstylist zorgt ook voor de accessoires. Ze moet borden, kommen, bestek, servetten, tafelkleden, enz. vinden die passen bij de stijl en omgeving die door de klant zijn goedgekeurd. Sommige culinaire stylisten bezitten al veel accessoires, maar voor de meeste fotosessies moet de stylist specifieke items kopen.

Prop styling omvat de toevoeging van accessoires zoals servetten, keukengerei, glaswerk en andere items om de afbeelding aantrekkelijker te maken. Kruiden en smaakmakers kunnen ook worden toegevoegd om een ​​gevoel van authenticiteit te geven. De voedselstyliste zorgt ervoor dat de accessoires schoon en vrij van ongewenste vingerafdrukken zijn, vooral op bestek.

Postproductie

Alle foto’s worden opgeslagen in het professionele RAW-formaat, waardoor uitgebreide correcties in de postproductie mogelijk zijn. Na de opname wordt er een selectie van de beste foto’s gemaakt. In een fotobewerkingsprogramma past men de kleurbalans, helderheid, contrast, scherpte en perspectiefcorrectie aan. Stofdeeltjes en kleine beelddefecten worden gecorrigeerd. Na deze aanpassingen kunnen we de grootte van de afbeeldingen wijzigen voor de verschillende media waar ze worden gepubliceerd.


Contacte

Parlez avec nous !

hansgeel@hansgeel.com

Hans: 0034 689 03 11 66

Sant Pol de Mar - Barcelone - Espagne

40 km de Barcelone, 1,5 heures de la France en voiture. 

Nous avons des emplacements privilégiés près de la Méditerranée et profitons d'un climat ensoleillé avec des températures agréables toute l'année.

Using Format